X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

    Articole din spiritualitate

    "O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

    Pixabay.com
    O noua definitie a Lui Dumnezeu

    O noua definitie a Lui Dumnezeu

    Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
     

    Exista un motiv pentru care am fost uimitor de incapabili, pana acum, sa cream pe Pamant pace, siguranta, oportunitate, suficienta, stabilitate, sanatate, fericire, bucurie si iubirea de care putem sa avem parte intr-o viata. Oare nu cumva ne lipseste ingredientul central? O definitie, o conceptie, o perspectiva cu totul noua despre Dumnezeu, capabila de a ne eleva intreaga civilizatie?

    Asa ca va trimit o invitatie catre noi toti sa-L definim pe Dumnezeu ca acel sentiment numit Iubire Pura.

    Unii oameni L-ar descrie pe Dumnezeu ca o Entitate, una superinteleapta, incredibil de puternica si mereu prezenta. Altii definesc Puterea Suprema drept o energie care a creat Tot Ceea Ce Este si continua sa o faca. Dar majoritatea oamenilor nu spun, de obicei, “Dumnezeu este un sentiment”. Ei spun ca Dumnezeu creeaza sentimente sau ca experimentarea lui Dumnezeu produce un sentiment minunat. Dar, in general, nu se spune si nu suntem invatati ca Dumnezeu este sentimentul insusi.

    Dumnezeu este Iubire Pura – nu doar Iubire - ci Iubire Pura. O diferenta uriasa, care face ca aceasta definitie sa fie revolutionara din punct de vedere spiritual. Deoarece vom fi capabili sa eliminam diviziunea dintre oamenii care cred ca Dumnezeu exista si cei care spun ca nu exista. Practic, oricine pe Pamant ar fi de accord ca Iubirea Pura exista.

    Majoritatea Mamelor simt iubirea pura pentru nou-nascutii lor. Cand isi leagana bebelusul in brate, ele iubesc pur, fara sa aiba nevoie de nimic in schimb. Sau, sunt persoane care simt Iubirea Pura atunci cand mangaie un animal. Animalele nu vor si nu au nevoie de nimic in schimb.

    Probabil ca ai manifestat si exprimat si tu acest tip de iubire in viata ta. Sau l-ai primit de la altcineva.

    Este adevarat: unii vor spune ca nu au experimentat-o nicodata, dar aproape oricine admite ca exista si ca tanjesc sa o experimenteze si ei.

    Iubirea Pura inseamna ca, atunci cand este experimentata/manifestata, nu se intentioneaza, nu se asteapta si nu se cere nimic in schimb pentru sine. Iubirea Pura este un act de altruism. Se bazeaza pe constienta sinelui care nu necesita si nu trebuie sa ceara nimic pentru a fi perfect fericit. Este un deznodamant voios al deciziei de a-si continua curgerea, fara sa aiba vreodata intentia oricarui rezultat negativ sau oricarei energii negative resimtite de destinatar. In acest fel, ea presupune a-I acorda libertate totala beneficiarului iubirii sa raspunda in orice mod doreste.

    Ideea aici este ca, atunci cand iubesti pe cineva pentru simpla frumusete a exprimarii sale, pentru simpla minune care este, pentru bucuria desavarsita a ei – pentru fericirea pe care ti-o aduce tie, de a simti acea energie care straluceste inauntrul tau si este trimisa din tine – atunci iubesti pur. Cand cauti sa primesti ceva inapoi, in schimb, ca rasplata pentru ca transmiti iubire, inseamna ca nu iubesti de fapt pe cineva. Te iubesti pe tine, egotic, si doar il folosesti pe altul ca mijloc de a o face.

    Te intreb acum: daca exista un Dumnezeu, cum crezi ca iubeste el?

    Sursa: Solutia Dumnezeu  –  Puterea  Iubirii  Pure, autor Neale Donald Walsch